Saturday, 17 December 2011

KONSERT JELAJAH @KAMPUS~UPSI sgt happening!!!

Semalam after jek emma hantar Projek DS, terus jek gi konsert digi at Panggung Budaya UPSI.. nak tau x artis yg datang adelah sixth sense...~ wahhh!! sgt best diorg 2..~ sangat suke...~ actually xpenah pon kenal ngan anggota kump sixth sense ni, but after balik konsert, kene gi kelas ganti Arab dulu, hehehe~ smpai jek umah, terus jek search internet occay...~ search about sixth sense..~ alahai hensemnye adi..~ opsssss...~ hehehheheh~ ^_^

Hensem laa pulak si adi ni...~ hehehhe~

 Sixth sense~~ weeweee

Selain sixth sense, ade lagi artis laiin.... xbape kenal artis ni.. maybe baru kutttt~ tapi penah dengar lagu die...~ best jugakk...~ artis tersebut ialah Amir Jahari n Azizi..~

Amir Jahari ~ Tanpamu

Azizi~

Ater konsert habis, ada sesi ambil gambar n tandatangan...~ buat pertame kali emma menunggu queue (DS again...) utk amik gambar n tandatangan....~ beratur panjang wooooo~ tapi berbaloi...~ hehehehh~

Best..best...best...~
Dapatlah release tension after sminggu bergelumang ngan coding...~ memang konsert yg terbaik...~ lain kali sixth sense, dtglah upsi lagi yee...~ heheheeheheh~ love u olls...~

Saturday, 26 November 2011

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1433 ~ ^_^

DOA AKHIR TAHUN

Maksudnya: Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam  kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau larang kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut kepada kami walaupun Engkau memberi peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada Engkau, maka sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami. Apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala keatasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan Yang Maha Mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami dari kurnia Engkau wahai Tuhan Yang Mulia. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam.

DOA AWAL TAHUN
Maksudnya: Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, Engkaulah Yang Kekal, Qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau Yang Besar dan kemurahan-Mu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan dari nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada-Mu untuk melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu. Ya Allah, Tuhan yang merubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kurnian-Mu wahai Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Semoga Allah menerima doa kita semua.

Saturday, 5 November 2011

Masak-masak Hari Raya...~

Assalamualaikum..~
Hai Kawan2...~ Selamat Hari Raya AidilAdha!!!~
Mesti antara antara kawan2 yang tengah sibuk nk wat persiapan kann..kannn..~
Paling tidak, mesti tengah masak...~ haa.. cite pasal masak ni, arini, emma nk berkongsi 1 resepi utk kwn2
iaitu kek coklat..~ actually, skrg ni emma tgh tunggu kek masak..~
alang2 tengah tunggu kek masak, emma nak share resepi kek yang emma tengah buat..~ ^_^


Kek Coklat

Bahan-bahan

2 biji telur
2 cawan gula
(pukul telur dan gula)
1 cawan minyak
2 cawan tepung gandum
1 sudu soda bikarbonat
1 sudu serbuk naik sendiri
1 cawan air panas
1 cawan serbuk koko
1 cawan susu sejat

Kukus 45 minit

Topping

Susu sejat  + serbuk koko + air panas
(gaul sebati)

Selamat Mencuba ye kawan-kawan!!!!~ 

Tuesday, 18 October 2011

The story of Tonet Tonet....~

cer teke apekah yg dinamakan TonetII..~ sape tau, angkat tangan!!!..~ hehehehh~
Sebenarnye tonetII ialah kucing jiran..~ sangat lah comell~ kerane sy slalu blikan makanan kucing utk die, mak n adik die, maka, die pon sayang lah kat sayee...~ rupe lain sangat ngan mak die.. mayb rupe bapak die kotttt~ emmmm~

betul x..~ tonet jek yg lain kaler..~ 



saye kenal tonetII dari die kecik lagii..~

tonetII 2 kucing yg pandai..~ cume 1 tabiat die yg buat org geram suke sangat gigit kaki orang bile orang tu jalan.. kire macam nak mintak sesuatulah..~ xpon, saje ngade2..~ kadang2 geram tgk die wat mcm 2, amik jek bakul, pastu kurung die dalam bakul 5minit..~ nnt baru buat muke simpati suh kuarkan..~ lepastu, tonetII ni suke tunjuk brani..~ ingat die kuat sangat lahh 2..~ oh yee lupe nk bagitau tonetII adelah seekor kucing betina..~

konon2 mengintip biawak..~ xsedar yg diri 2 kecik..~ aiseyy..~


hari demi hari tonetII pon dh dewasa..~
Masa umur die setaun lebih, die dh mula matang..~ (mengikut kajian, kucing mula mencapai umur matang dalam lingkungan umur setahun lebih. bagi kucing betina, dah boleh melahirkan anak..)
akhirnya tonetII dah dewasa..~
makin comelll..~ tibalah 1 level dlm hidup die menjadi seekor ibu kucing..~ =)
Teringat ketika masa tonetII nak beranak..~ sangat lucu..~ waktu 2, bulan puase thn ni
die xpenah ade pengalaman beranak, pastu mintak tolong saye
ape lagi...~ kelam kabut lah sy mintak tolong mak..~
sangat panik mase 2 tgk keadaan tonetII tercungap2..~ n then dah mula kuar darah..~
cepat2 cari kotak n kain, pastu angkat n letak tonetII masuk dalam kotak 2..
pastu biarkan jek die uruskan..~ xkan nk jadi bidan utk die kutt~ xretiiii~ hehehehh~ =p
Akhirnyee tonetII selamat beranak 4 ekor anak kucing yg comell2..~ 

beberapa jam setelah beranak..~ comeyynyeee~ =)

Hiduplah tonetII dengan kehidupan yang baru bersama anak-anaknye..~
tetapi hidupnye xlah seindah ibunya semasa menjaganye mase kecik..~
mase 2 saye dh pun sambung sem baru n terpakse tinggalkannyer..
jadi mak yg jage n bg makan sejak itu..~
tapi tingkahlaku die agak aneh..~ mak ckp, die xmo makan. xmo main.. mak kate tonetII rindu saye..~
Maklumlahh cuti 4 bulan duk jage die jekkk~
nk dipendekkan cerita, nasib tonetII bertambah buruk bila anak2 nya di ambil orang.. mungkin dibuang..~
Org yg buang 2 pon 1 hal..~ klau nk buang ank kucing pon, bawaklah mak die skali..~ matilah klau mak die xde..~ ishh geram betul..~ apelahhh~ mcm 2 pon xleh nak fikir..~ tau nak bising2 jekk..~ tuan tonetII yg sebenar pon kene serang..~ gara2 adik2 tonet berak kat kasut anak die..~ 

keadaan tonet makin teruk..~
tonet makin kurus..~ die pegi tempat2 anak die penah duduk..~
tempat mase mule2 die nk beranak..~ (mungkin rindu kt anak kutt)
sehari selepas itu, tonetII dh menghilangkan diri..~
mak ckp, die xbalik..~ kesiann die..~
xtahulah mane die pegi..~ (org tue2 dulu ade kate..~ klau kucing 2 sayang tuan die, bila smpai ajalnye, die akan mati jauh2..~) xpelahh..~ klau dh sampai ajalnye, biarlah die pegi dari rase tersiksa..~
kasihann..~

 
itulah story about tonetII....~
akan sentiasa dalam kenangan..~

Saturday, 15 October 2011

Lets Sing a Song...~ ^_^

Jom nyanyi lagu nie..~ best sgtt...~ 

Lagu nie ditujukan pada sume org yg sy sayanggg~ ^_^ 


"Love You Like A Love Song"

[Verse 1]
It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with the best of 'em
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A centerfold miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep hitting re-peat-peat-peat-peat-peat-peat

[Verse 2]
Constantly, boy you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are... And I want you to know baby

[Chorus]

[Bridge]
No one compares
You stand alone, to every record I own
Music to my heart that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]

I love you...like a love song...

Class ari sabtu adelah kelas yg HaPpY...~

ToDay is  saturday~~ kne bangun pagi gi kelas Koko..~ ape2 pon,.. kelas ni adelah kelas yg best...~
kelas Guru Pertahanan Awam..~ kelas ni Happening sangat sebab lecture yg sangat sporting n sgt best..~ terbaiklahh Encik Raizol..~ masuk kelas ni, hilang sume kepeningan membuat coding data struct yg x taulah bile ntahnye nk terer...~ =(


apekah ini???? Ayoooo~


Harini kumpulan 2 membuat perbentangan about Pertolongan cemas..~ n blaja ikat mengikat, balut membalut..~ klaulah betul2 ade orang sakit confirm dh xterikat or x terbalut sebab panik x pon dh pengsan dahh~ hihiihhi~ kelas jadi sgt happy bile sume kawan2 kelas bg respon yg sangat baikk..~ termasuk sayee occayyy...~ hihihihi~ love today..~ berbaloi wlau kne gi kelas ari sabtu..~ =)

 Nilahh Encik Raizol yg sangat best..~ sporting sngaattt~

Walau kene balut..~ posing adelah wajib..~ hihihi~

hahahahah~ siaannnnn~


Thursday, 22 September 2011

Like~ Bruno Mars Song..~ ^_^


Sangat suke lagu2 Bruno Mars nih..~ sume best2.. ~ mcm video kat bawah ni..~ klau dgr jek mesti teringat muke monkey nih..~ kepala pon boleh terikut2..~ sgt best..~ lets join..~





betulkann...kannn..~ lagu ni besttt~ to my lovely my housemate, nnt kte buat mcmni same2 occay..~ ^_^

2nd lagu ni, ditujukan pada sumeeee kwn2 sy ..~
my exofficemate~ sofia, sya, k.linda
my frend at Jb ~ k.ila, Fadz, Zara, ekin, annur, Munirah, My exclassmate Diploma in electronic engineering at Politeknik Johor Bahru, My lovely housemate now..~
Yachalana, Fatimuna..~ n all My lovely.. lovely friend..~ ^_^



ewahhh.. ewahh...~

Template by:

Free Blog Templates